Politica de retur

Potrivit legislatiei in vigoare, Cumparatorul isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la livrarea Produselor, fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. In acest interval de timp Produsele cumparate de Cumparator de la Vanzator pot fi returnate, fara sa fie nevoie de precizarea unor motive de retur, iar sumele platite vor fi rambursate.

Pentru a usura procesul de retur si a asigura rapiditatea acestuia, Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului facilitatea de a completa si trimite un formular de retur  model pe site prevazut  in anexa la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014.
Pentru initierea procesului de retur, va rugam sa ne trimiteti acest formular completat, pe email, pentru a fi informat legat de conditii si de pasii de urmat. Va rugam nu trimiteti coletele la adresa sediului social.
In cazul in care Cumparatorul apeleaza la formularul de retur in termenul prevazut  si va expedia produsele acesta ia cunostinta si este de acord ca  va trebui sa suporte costul returnarii produselor.

In cazul in care Comanda a fost deja achitata, iar Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal, Vanzatorul va rambursa contravaloarea acesteia in termen de maximum 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul a  informat  Vanzatorul cu privire la decizia de retragere din Contract si transmiterea Formularului de retur produse  completat si semnat,  prin  mail la adresa de email  contact@utilarisaloane.ro Daca foloseste aceasta optiune, Vanzatorul va transmite prin e-mail confirmarea de primire a formularului de returnare si conditiile de retur.

Contravaloarea Comenzii va fi rambursata in contul indicat de catre Cumparator in formularul de retur.
Produsele pot fi returnate prin preluare de catre un curier, din locatia unde se gaseste produsul indicata in formularul de retur, prin intermediul curierului rapid indicat de acesta. Orice alta metoda de transport este suportata de catre Cumparator expeditor.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a amana aceasta rambursare pana la data returnarii efective a Comenzii de catre Cumparator.

Comanda trebuie sa fie returnata in aceeasi stare in care a fost cumparata sau livrata. Este necesar ca produsul returnat sa aiba toate componentele si accesoriile de care acesta a fost insotit la cumparare, inclusiv manuale de utilizare sau certificate de garantie.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a retine din sumele rambursate Cumparatorului valoarea care rezulta din diminuarea valorii Produselor in urma manipularii acestora de catre Cumparator, in cazul in care aceste manipulari sunt altele decat cele strict necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si a functionalitatii Produselor.

Cumparatorului  ia la cunostinta ca sunt acceptate la retur produsele cumparate de pe Site cu exceptia produsele vandute sigilate din motive de igiena sau protectie a sanatatii si care sunt prezentate desigilate pentru retur, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Daca Produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, deteriorate, ce prezinta urme de uzură  pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.), Vanzatorul isi  rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial, dupa caz, pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca  second hand sau, la solicitarea Cumparatorului, va reexpedia Produsul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.

Accesoriile aflate în cutia Produselor precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din Produs.  Ca urmare, Cumparatorul are obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere, dupa caz, și împreună cu toate accesoriile acestuia.

Orice diminuare a valorii Produselor rezultata din nerespectarea prezentilor termeni si conditii va fi suportata de catre Cumparator.

In cazul in care se constata ca produsele nu sunt functionale sau deteriorate in urma montarii sau utilizarii incorecte returnarea produselor se va face pe cheltuiala dumneavoastra achitand contravaloare celor 2 transporturi (tur-retur).

Formular de Retur    × Vorbeste cu noi pe whatsapp!